(VPS) Özel Sanal Sunucu Nedir?

Sanal Sunucu, bir sunucunun sanallaştırıldıktan sonra birden fazla parçaya bölünüp tek bir sunucudan daha fazla verim almayı sağlar. Sanal Sunucu yazılımları sayesinde, bir host üzerinde birden fazla işletim sistemi bağımsız bir şekilde çalışabilir. İngilizceden dilimize çevrilmiş olan bu terimin İngilizcesi Virtual Private Server (VPS) dir.

VPS Sunucu ile VDS Sunucu Arasındaki Fark Nedir?

VDS sunucular aslında VPS (Virtual Private Server) sunucular ile aynı mantıkta çalışırlar, her ikisini de bir birinden ayıran temel fark VDS'in farklı işletim sistemi üzerinde kendi donanımsal ve yazılımsal kaynaklarına sahip olması VPS’in böyle bir özelliği yok. VPS sunucular VDS sunuculara göre daha az maliyetli sunuculardır, kullanım alanına göre daha güvenlidirler ve performans bakımından hızlıdırlar.

VDS Sunucu Ne Amaçla Kullanılır?

Büyük şirketlerin tercihi değildirler, genel amaçlarıysa şu şekildedir: Radyo yayınları sağlamak, web sitesi barındırmak, çeşitli web scriptleri tutmak, kontrol panellerini barındırmak, yedek almak.

Sanal Sunucu Kurulumu Zor Mudur?

Sanal Sunucuların kurulumu fiziksel sunucular veya diğer sunuculara göre daha hızlı yapılmaktadır. Windows veya Linux işletim sistemli bir sanal sunucu aldığınız zaman en fazla 30 dakika kadar bir süre içerisinde hazırlamış olursunuz.