iCloud Fotoğraf Yüklenemedi Hatası ve Çözümü

Apple şirketinin ürünlerinden herhangi birini kullanıyorsanız ve fotoğraf yüklenemedi hatasını alıyorsanız eğer iCloud yani bulut depolama bağlantısı yapılamadığı için gerçekleşiyor olabilir.

iCloud Sistemine Bağlanamamanın Sebepleri Nelerdir?

Bazı problemler nedeniyle iCloud bağlantısı yapamıyorsanız eğer fotoğraflarda yüklenemiyor hatası çıkar. Bu problemlerin neler olduğunu aşağıda sıraladık;

1.     Zayıf ağ bağlantısı. Büyük HD mültimedya dosyalarını yüklemek için harika bir ağa ihtiyacımız var.

2.     Apple ve iCloud sunucuları kapalı.

3.     Yazılım hatası veya hataları olabilir.

4.      Sistem çökmesi ve diğer hatalarda iCloud'un düzgün çalışmamasına neden olur.

5.     İCloud'da yeterli alan yok. Apple, her iCloud hesabına ücretsiz olarak 5GB depolama alanı sağlar ve her hesap yalnızca 1000 fotoğraflarının her gün iCloud'a yüklenmesine izin verir.

6.     Fotoğraf dosyaları zarar görmüş olabilir.

Tüm bulut sistemleri gibi iCloud da verileri sunucusunda saklar bunun için kullandığınız cihazın iClod sunucularına bağlı olması gerekir. Apple’ın resmi sitesinde sistem durumu sayfasını açarak bilgi alabilirsiniz (www.apple.com/support/systemstatus) İCloud servisinin sol tarafında turuncu veya kırmızı bir nokta varsa, iCloud'da bir sorun olduğunu gösterir. Yeşil bir nokta gördüğünüzde, iCloud sunucusu kullanılabilir durumdadır.

iClod ücretsiz olarak kullanıldığında 5 GB saklama alanı imkanı sunar bu sınırın dışına çıktığınızda artık saklama alanı açmak için ya diğer verileri silmelisiniz yada ücret ödeyerek kullanmaya devam edebilirsiniz.