Hosting SEO Kriteri Midir?

SEO Nedir?

SEO bir diğer adıyla arama motoru optimizasyonu’nun Açılımı “Search Engine Optimization” olarak bilinir. Bir web sitesini Google aramalarında olabildiğince en ön sıralarda çıkmasını sağlamak için yapılan çalışmaya verilen isimdir. Teknik SEO, Site İçi SEO, Dış SEO olarak üç gruba ayrılır.

Hız Ne Kadar Önemli Bir Kriterdir?

SEO kriteri olan hız Teknik SEO alanına girer, hızlı bir web sitesi kullanıcının istediği şeye daha hızlı ulaşmasını sağlar bu sayede Google sizi ödüllendirir. Bu noktada çeşitli eklentiler mevcut ancak siteniz özel yazılım ise bu eklentileri eklemek sizin açınızdan zor olacaktır. Eklenti ile bu işi çözemeyecek kişiler için bir diğer çıkış yolu hosting’in hızlı olması, çeşitli optimizasyonların sağlanarak dosyalara daha hızlı ulaşmasını sağlamak olacaktır. Sitenize çok sayıda ziyaretçi aynı anda girdiği zaman site hızı çok yavaşlıyorsa eğer bunun nedeni hosting’in limiti olabilir. Olaya bu açıdan baktığımızda anlıyoruz ki hosting’in hızlı olması SEO açısından önemlidir.

Google Hıza Ne Kadar Önem Veriyor?

Google, arama motorundan arama yaptığınızda karşınıza çıkan en alakalı sayfa sayısını ve ne kadar sürede sonuçların karşınıza çıkarıldığının bilgisini verir “Yaklaşık 732.000.000 sonuç bulundu (0,52 saniye)”  bu bilgilerden yola çıkarak bir sonuca varmaya çalışırsak eğer. Google, hıza önem veriyor ve sonuçlardaki hızı ile gurur duyup bunu sizlere gösteriyor.