Android’de Google Chrome Güncelleme Sorunu ve Çözümü

Son zamanlarda Android işletim sistemine sahip telefonlarda görülen Google Chrome güncelleme sorununun nedenleri çok, ancak bunların çözümü de çok. Aşağıdaki tüm maddeleri birer birer deneyerek güncelleme işlemini başlatabilirsiniz.

Google Chrome Güncelleme Sorunu Çözümü

Google Chrome tarayıcısının ara yüzünün sağ üst köşesinde güncelleme uyarısı almıyorsanız üç nokta, güncelleme uyarısı alıyorsanız da kırımızı bir buton görürsünüz. Güncellemek için uyarı butonuna tıklayınca sadece dönme animasyonunu görüyorsanız ve bir türlü güncelleyemiyorsanız aşağıda ki adımları takip etmelisiniz.

İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin

İnternet bağlantınız bulunmuyorsa Google Chrome doğal olarak güncellemeyi yükleyemez. Eğer WiFi ağı üzerinden veya sabit bir internetten bağlanıyorsanız mobil internetinizi açarak da deneyin, ancak bunu yaparken de “Sadece WiFi Bağlıyken İndir” kısıtlamasından kurtulmalısınız.

Bluetoot’u Kapatın

Bluetoot kapatmak çoğu insana saçma gelebilir ancak bazı Android forumlarında bunu yaparak sonuca ulaştığını iddia eden kişiler var.

Telefonu Yeniden Başlatın

Telefonun yazılımlarında sıkıntı olabilir bu yüzden tüm yazılımlarının sıfırdan başlaması için yeniden başlatmak ve hatta mümkünse bir müddet kapalı tutup tekrar açmak mantıklı olacaktır.

Tüm Play Store Uygulamalarını Güncelleyin

Bunu yapmak için Play Store uygulamasına girip Profil Fotoğrafınızın bulunduğu kısma tıklayıp ardından Uygulamalar ve Cihazı Yönetin’e tıkladıktan sonra Genel Bakış kısmından Tümünü Güncelle diyerek hızlıca güncelleme işlemini yapabilirsiniz.

Son kozlarımızı kullanmanın da zamanı geldi diye düşünüyorsanız eğer aşağıda sıraladığımız seçenekleri de test edebilirsiniz.

·         Cihazı fabrika ayarlarına döndürerek tekrar denemek (önemli verilerinizi yedekleyin, sonra oturup ağlamayın),

·         Cihazı servise götürüp işletim sistemini tekrar yükletmek,

·         Chrome uygulamasını silip tekrar yüklemek

En son seçeneğimiz de Google Chrome tarayıcısını olduğu gibi bırakmak ve farklı bir tarayıcıyla hayatınıza devam etmek.