Minecraft Düşük FPS Problemine Çözüm Bulundu

Oyun dünyasında tartışmasız en popüler oyunlardan biri olan Minecraft oyununda oyuncular arzu ettikleri bir alan ve bir dünya inşa edebilme imkânını elde etmiş oluyorlar. Farklı farklı çeşitteki

Düşmanlarla kapışarak, zamanı geldiğinde kazma işlemleri gerçekleştirerek oyunda kendisini avantaja geçirebilecek oldukça fazla seçenek elde edilebiliyor.

Minecraft oyununu daha iyi bir performans ile oynayabilmek için kesinlikle iyi bir fps değeri kazanılması gerekiyor. Oyunu daha akıcı, daha canlı, daha kesintisiz bir biçimde oynamak için olmazsa olmazdır. Çeşitli fps arttırma uygulamaları ile düşük fps sıkıntısı yaşayan oyuncular bu hususa bir çare bulabilme şansını kazanıyorlar

Minecraft FPS Arttırma Taktikleri

Minecraft FPS arttırma taktikleri içinde birçok farklı çeşitte yöntemler yer alıyor. FPS konusunda gerçekten beklenen fps değerine neredeyse birebir bir şekilde fps alabilmek için her çeşitte yöntemi denemek ve bunlardan faydalanmak gerekiyor.

Oyuncular Minecraft oyununda tatmin edici derecede bir FPS artışı görmek için bu maddeleri uygulayarak duruma göre ilgili işlemleri yapabilirler. Her bir seçenek kesinlikle oyunda gözle görülebilir bir derecede FPS değerinde bir artış oluşturabilir.

OptiFine Modu Kurmak

Çoğu Minecraft oyuncusunun en etkin bir biçimde kullanmış olduğu bir moddur OptiFine. Hatta öyle ki oyundaki en çok kullanılan modlar arasında ilk sıralarda olabilir. Bu moda kullanım amacının dışında oyundaki kasmalarda, donmalarda ciddi bir düşüş olmasına yardımcı olduğu gibi FPS konusunda da oyuncuların yüzünü güldürebilecek şekilde bir artış sağlayabiliyor. Doğru sürümde olan moda erişim sağlanılarak bu modun kurulumu yapıldıktan sonra oyunla entegrasyonu gerçekleştirilebiliyor. Bu mod çalışır duruma geldikten sonra oyundaki FPS değerlerine yönelik çeşitli düzenlemeler ve iyileştirmeler yapıyor.

Ram Ayarları Yapmak

Minecraft oyununda iyi bir fps değerine sahip olmak için yapılabilecek en önemli şeylerden biri ise kesinlikle ram ayarları yapmaktır. Oyuna verilen ram miktarının üzerinde yapılan değişiklikler iyi bir fps kazanılması bakımından önem arz etmektedir. Yapılacak olan bu ayar her cihazda farklılık gösterebilir. Bilgisayarınıza göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu açıdan yapacağınız ram ayarlarını daima kullandığınız sisteme göre yapmak her türlü yararınıza olacaktır.

Minecraft oyununda launcher, başlatma seçenekleri ve ondan sonra da oyun Minecraft'ın hangi sürümünde oynanıyor ise o sürüme tıklanılmalıdır. Bundan sonraki aşamada JVM Arguments aktif halde olmalıdır.

O bölümde  -Xmx1G gibi yazılan değerler olacaktır. O kısımda yazanları, -Xmx512M şeklinde değiştirmek ram ayarlarının yapılması demektir. Bir başka değer olarak -Xmx2G değeri de bu durumda denenebilir.

1G, 1 Gigabyte'ı temsil eder. 512M de 512 Megabyte ram verilmiş anlamına gelir. Bilgisayarınızda 4 GB Ram var ise gidip de 8 GB Ram vermeyin.

Ekran Kartı Sürümünün Güncel Olması

Minecraft oyununda FPS artışı gerçekleştirmek için en fazla önem arz eden faktörlerden biri de bilgisayarda ki ekran kartının varsa güncellemesini yapmaktır ve ekran kartını güncel tutmaktır. Cihazda bulunan ekran kartının yapısına uygun olarak kesinlikle sürümünün güncel tutulduğundan bu durumda emin olunması gerekir.

Oyunda Doku Paketlerinin Etkinleştirilmesi

FPS artışı hususunda doku paketlerinin kullanılması da fps değerine en çok etki eden bir başka seçeneklerden biridir. Doku paketleri içerisinde farklı farklı seçenekler sunulmaktadır. Bunlardan isteğe bağlı bir seçim yapıldıktan sonra cihaza indirilmeli ve sonrasında Minecraft içerisinde ki açık kaynak paketleri bölümüne bu eklenmelidir. Bu işlemle birlikte daha iyi bir fps artışı sağlanır.

Arka Planda Açık Olan Gereksiz Uygulamaları Kapatmak

Bu işlem şuana kadar sayılan işlemler arasında sadece Minecraft ile sınırlı kalmayıp bütün oyunlarda ki performansınıza olumlu etkisi olacak bir etken. Bilgisayarınızda çalışan gereksiz uygulamalar kapatıldığında bilgisayarın Ram'ini ciddi bir şekilde rahatlatır. Bu rahatlama da bilgisayarınızın sadece oyunlarda değil, genel olarak daha hızlı çalışmasını sağlar.

Arka Planda Çalışan Uygulamalar Nasıl Kapatılır.

Öncelikle shift, esc ve ctrl tuşlarına aynı anda basıyoruz ve bilgisayar bunu algılayıp bize görev yöneticisini açıyor. Görev yöneticisinin en üst kısmında işlemler, performans, Uygulama geçmişi, Başlangıç, Kullanıcılar, Ayrıntılar ve hizmetler şeklinde 7 tane bölüm olduğunu göreceksiniz. Bu bölümlerden Başlangıç kısmını seçiyoruz ve tıklıyoruz. Ondan sonra da bilgisayar bizi uygulamaların olduğu bölüme atacak. Burada ki uygulamalar size bilgisayar açılırken açılıp açılmadığını belirtir. Örneğin bir anti virüs programı kullanıyorsunuz diyelim. En solda ismi yazar. Onun sağında yapımcı yazar fakat her zaman yazmayabiliyor. Onun sağında durum yazar. Eğer etkinse siz bilgisayarı başlattığınız zaman o da aynı şekilde başlıyordur. Eğer devre dışı ise siz bilgisayarı başlattığınız zaman o uygulama başlamıyordur. Burada önemli olan husus gereksiz olan uygulamaları devre dışı durumuna getirmek. Bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınız hem daha kısa sürede açılacak hem de daha rahat bir şekilde kullanabileceksiniz.